Mikä on AleaMath Oy?

Keväällä 2016 perustin toiminimen AleaMath alunperin loppuunmyydyn Matematiikan tietokirjan uuden painoksen myyntiä varten, mutta pian myös opetusvälineet tulivat luontevana osana mukaan valikoimiin.

Muutaman kuukauden toimintaa pyöritettyäni, heräsi kuitenkin ajatus siitä, että osakeyhtiömuotoinen toiminta olisi järkevämpi – ainakin verotuksellisesti. Osakeyhtiömuoto mahdollistaisi myös yhtiökumppaneiden ottamisen mukaan. Niinpä lokakuun lopussa toiminimen toiminta päättyi ja marraskuun alussa osakeyhtiö AleaMath Oy näki päivän valon!

Leipätyössäni olen tekemissä matematiikan opettamisen ja oppimisen kanssa. Kirjoitan mm. väitöskirjaa murtolukujen oppimisesta 3. luokalla. Haluan jakaa hyväksi havaittuja ideoita ja käytänteitä, ja näin omalta osaltani tukea peruskoululaisten matematiikan osaamisen kehittymistä. Esimerkiksi Neliömetrin on moni opettaja varmasti aikonut itsekin toteuttaa mutta syystä tai toisesta se on ehkä jäänyt tekemättä. No tässä se nyt on! Jos kauhistut hintaa, ja aiot askarrella vastaavan itse, niin mieti kuitenkin ensin mikä on tuntipalkkasi ja materiaaleihin uppoava summa. Pyörää ei kannata keksiä uudestaan, kun sen voi myös vähentää verotuksessa 🙂

Koska yritystoimintani on edelleen lähinnä harrastelua, on tuotteiden toimitusaika noin 1-2 viikkoa. Jos Sinulle tulee kysyttävää mieleen, niin laita sähköpostia osoitteeseen info@aleamath.fi. Lueskelen sähköpostejani iltaisin ja viikonloppuisin, joten älä hätäile, jos en vastaa oitis.

Anu

4.10.2021 YK:n päivä

Korona on kurittanut yrittäjiä kovalla kädellä ja edelleen suuremmat tapahtumat ovat olleet tauolla. Jotain hyvää tuli kuitenkin koronasta: opettajat ja kaikki muutkin ottivat digiloikan ja erilaisia etäyhteysohjelmia alettiin käyttää laajasti. Tämä mahdollisti etäkoulutusten järjestämisen. Aloitin GeoGebra-koulutusten pitämisen etänä Zoomin kautta kesällä 2020 ja tarkoitus on laajentaa muihinkin aiheisiin. Opettajat ovat kiireisiä eikä tässä tautitilanteessa edes tunnu järkevältä matkustaa eri puolille Suomea massakoulutuksiin kun vaihtoehtoisesti voi osallistua oman kodin rauhasta. Aikaa säästyy, energiaa säästyy mutta osaaminen päivittyy. Huikeaa!

19.1.2021

Olimme mukana Pelastakaa Lapset Joulukeräyksessä 2020. Oli ilo olla tukemassa lapsiperheiden jaksamista ja samalla tekemässä keräyshistoriaa:

“Kiitos että teidän yritys osallistui joulukeräykseen!

Te lahjoittajat näytitte auttamishalunne tänä jouluna. Yhdessä lahjoititte ennätykselliset lähes 2,9 miljoonaa euroa lasten ja nuorten auttamiseen!

Keräyksen tuotoilla pystymme auttamaan niitä lapsia ja nuoria, joille tulevaisuus näyttäytyy erityisen epävarmana. Heitä, joilla ei ole elämässään aikuista, jolle puhua. Ei varoja, joilla maksaa oppikirjoja. Ei omaa harrastusta. Heitä, jotka ovat vaarassa syrjäytyä.

Tavoitteenamme on tänä vuonna kohdata 45 000 lasta ja nuorta Suomessa. Kiitos teidän, se on mahdollista.

Lämmin kiitos kaikille teille yrityspäättäjille siitä, että te välitätte. Yritysten tuki työllemme on korvaamatonta. Apu voi muuttaa lapsen koko loppuelämän. 

Yritysyhteistyöterveisin,
Heli Le

Yritysyhteistyön tiiminvetäjä
Pelastakaa Lapset ry”

30.9.2017

Aivan mahtavaa!

Kehittelemäni mobiilipelin MathDice ensimmäinen versio on viimein Google Playssä ja pian myös AppStoressa!

Pelissä on tavoitteena muodostaa annetuilla luvuilla ja laskuoperaatioilla erilaisia yhtälöitä – mitä pidempi yhtälö, sitä enemmän pisteitä. Toisin kuin monessa matematiikan “oppimispelissä” MathDicessa EI ole aikarajaa vaan peli kannustaa nimenomaan miettimään mahdollisimman pitkää ratkaisua.

Tavoitteenani on tukea oppilaiden matematiikan opiskelua. Peli ei ole kuitenkaan suunnattu pelkästään lapsille vaan peli sopii myös hyvin aikuisille. Jos pidät Sudokujen kanssa näpräämisestä, nautit varmasti!

Loin Facebookiin sivun MathDice, jossa voi hehkuttaa omia suorituksia ja ladata oman Score-taulukon 🙂

30.10.2017

Tuntuu uskomattomalta että yritykseni täyttää jo yhden vuoden. Kirja on myynyt niin hyvin että vuoden kuluttua pitää tosissaan alkaa miettimään uuden painoksen ottamista 🙂

Mobiilipelini MathDice on nyt testauksessa 1., 3. ja 6. luokan opetusryhmällä, näin saamme kokemuksia kuinka eri-ikäiset pelin kanssa pärjäävät ja voimme vielä fiksata pelin pisterajoja paremmin sopivaksi saadun palautteen perusteella. Aikomuksenani on myös seurata oppilaiden matemaattisten taitojen kehittymistä.

Koska matematiikka on universaali kieli, peliäni pystytään pelaamaan maasta riippumatta. Suomalainen koulujärjestelmä ja etenkin matematiikan opetus ovat edelleen maailmalla kovasti kysyttyjä. Nyt kannattaa takoa kun rauta on kuuma!

22.4.2018

Mobiilipeli MathDice on otettu kiinnostuneesti vastaan. Opettajat kaipaavat hyviä opetuspelejä, sellaisia mitkä on helppo ottaa esille ja joita voi hyödyntää milloin vain. MathDice on juuri sellainen peli! Pelata voi vaikkapa vain hetken oppitunnin lopusta ja silti pelaaminen tukee matematiikan oppimista. Yhtä suuruus -merkin ymmärtäminen ja sen oikein käyttäminen muodostavat mielestäni matematiikan ytimen. Koulut varustavat luokkia tabletein ja kannettavin. Tärkeää on myös se että näissä laitteissa on pedagogisesti pohdittua sisältöä!

GDBR

Yritykseni verkkokaupassa kysytään asiakkaalta hänen postiosoitetietonsa tuotteiden toimittamista varten ja varmuuden vuoksi myös asiakkaan sähköpostiosoite ja puhelinnumero, mikä on tarpeen kun toimitetaan tuotteita matkahuollon kautta. Ostajan muita henkilötietoja kuten vaikkapa syntymäaikaa ei kysytä.

PRIVACY POLICY 

in the mobile application MathDice Lite

Personal data

The MathDice Lite (later the Game) does NOT collect any personal information like name, age or sex of the player. 

Location

The Game does NOT ask any information about the location of the player. 

Advertisements

Because the Game is for children and pupils, there are NO advertisements in the Game.

Violence and bad language

 Because the Game is for children and pupils, there is NO violence or bad language in the Game.

Purchase

There are NO purchases in the Game.

If you have any questions about the Privacy policy, please contact via email info@aleamath.fi